Evenemang

Grej of the Day - Lust för kunskap

15
torsdag, 15 september 2016
18:15 — 20:45
Seminariegatan 17, 66900 Nykarleby

Grej of the Day - Lust för kunskap

Vill du ha intresserade och vetgiriga elever som söker mer och ny kunskap varje dag? Lär dig metoden Grej of the Day!

Genom en speciellt genomtänkt inledning på varje skoldag inspirerar du dina elever att vilja veta mer under resten av dagen. Det fantastiska att eleverna vill ha mer och ny kunskap varje dag inträffar.

Du ger eleverna en insikt om att kunskap är meningsfullt, en starkare vilja och motivation att lära som smittar av sig på resten av skoldagen och övriga ämnen, ämnesfördjupning med överblick och sammanhang, bonuseffekter i form av elevens vilja att berätta om skoldagen på hemmaplan vilket leder till ett utökat föräldraengagemang.

Morgonens Grej of the Day blir lite som en morgonsaga eller morgonsamling för klassen inför den stundande skoldagen. Den förhållandevis lilla tid du lägger ned på detta tar både du och dina elever garanterat igen.

Kursen vänder sig till klasslärare, förskolan till åk 6. Metoden är även genomförbar i äldre årskurser och med yngre barn.

Micke Hermansson är mellanstadielärare med 25 år i yrket. Han håller utbildningar om det kunskapslyftande, motivationshöjande och prisbelönta projektet ”Grej of the Day” – en slags mikrolektion med makroeffekt. Projektet fick Lärarförbundets pedagogpris 2011. Micke Hermansson blev 2015 utnämnd till Årets lärare i Sverige.

Anmälan innan 1.8, 25 euro, efter 1.8, 30 euro. Föreläsningen startar kl. 18.15, men vi bjuder på kaffe / te med tilltugg från kl. 17.30. Personer under 18 år, inträde 10 euro.


Anmälan

Flera datum för detta inlägg

Evenemanget har skapats den 11.05.2016 00:00, skrivet av