Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustamisen vaiheet lyhyesti:

1. Oma halu ja hyvä liikeidea

2. Alustava liiketoimintasuunnitelma

3. Rahoituksen järjestäminen

4. Yritysmuodon ja toiminimen valinta

5. Yritystoiminnan luvanvaraisuuden selvittäminen

6. Perusilmoitus kaupparekisteriin ja veroviranomaisille

7. Lakisääteiset vakuutukset

8. Kirjanpidon järjestäminen

 

Kun haluat perustaa yrityksen, pohdi tarkkaan, onko sinulla varmasti hyvä liikeidea. Onko sinulla kylliksi ammattitaitoa ja kokemusta? Miten järjestät rahoituksen?

Seuraavaksi laadi alustava liiketoimintasuunnitelma. Sen tarkoituksena on selvittää suunnittelemasi yritystoiminnan kannattavuutta ja menestymisen mahdollisuuksia. Tämä on hyödyllistä sekä sinulle itsellesi sekä asiantuntijalle joka auttaa sinua toiminnan arvioinnissa. Rahoitusta hakiessasi sinulla on aina oltava kunnollinen liiketoimintasuunnitelma.

Kun perustat yritystä, sinun täytyy valita yritysmuoto ja yrityksen nimi sekä määritellä toimiala. Muista myös hoitaa viranomaisilmoitukset ja maksut, järjestää kirjanpito sekä osakeyhtiössä osakepääoman maksu.

Yritysmuodon valitsemiseen vaikuttavat mm. perustajien lukumäärä, pääoman tarve, vastuun ja päätösvallan jakautuminen, rahoitus ja verotus. Eri yritysmuotoja Suomessa ovat: Toiminimi; Avoin yhtiö; Kommandiittiyhtiö; Osakeyhtiö ja Osuuskunta. Jos haluat perustaa toiminimeä suuremman yrityksen, ja kun mietit liiketoiminnan eri muotoja, sinun kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä yritysneuvojaan.

Lisätietoja antaa Concordian yritysneuvoja Sanna Kankanpää, sanna.kankaanpaa(at)concordia.pietarsaari.fi, tel. +358 (0)500 160 908

Haluatko henkilökohtaista neuvontaa ja tukea? Ota yhtiö Avanso yrityshautomoon www.avanso.fi