Uudenkaarlepyyn kaupunki informoi toimenpiteistä epidemian leviämisen estämiseksi

3.3.2021

Valtioneuvoston periaatepäätöksen 26.1.2021 puoltamana sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt hybridistrategian toteuttamisesta annettuun toimintasuunnitelmaan täydennyksen. Tässä toimintasuunnitelman täydennyksessä kuvattujen toimenpidekokonaisuuksien tavoitteena on torjua epidemian kasvun uudelleen kiihtyminen.

Sosiaali- ja terveysministeriön suositellut toimenpiteet sekä jatkotoimenpiteet leviämisvaiheessa oleviksi arvioitujen ja rinnastettavien alueiden osalta löytyvät ministeriön hybridistrategiasta, etenkin 25.2.2021 päivitetyn toimintasuunnitelman osasta 3 sekä liitteistä 3 ja 4 (linkki). Pohjanmaan koronokoordinaatiotyöryhmä on kokouksessaan 2.3.2021 Pohjanmaan tilanteen osalta käsitellyt ja tarkentanut Sosiaali- ja terveysministeriön ohjaus sekä suositukset.

Uudenkaarlepyyn kaupunki haluaa muistuttaa seuraavista asioista:

  • Laaja etätyösuositus 31.3.2021 asti, koskee sekä yksityisen että julkisen sektorin työnantajat
  • Maksimaalinen kasvomaskien käyttösuositus 12-vuotiaista alkaen, voimassaoloa jatkettu 31.3.2021 saakka

  • Aikuisten (yli 20-vuotiaiden) sisällä tapahtuva ryhmäharrastustoiminta keskeytetään, suositusta jatkettu 31.3.2021 saakka.
    • Suositus koskee myös yksityisiä toimijoita.

  • Muistutus terveysturvallisuus-ohjeista (hygienia, turvavälit vähintään 2 metriä, karanteeni-   ohjeiden noudattaminen jne).

  • Suositukset väestölle yli kuuden (6) henkilön yksityistilaisuuksien välttämiseksi 31.3.2021 saakka  

  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. On kuitenkin mahdollista järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 6 (kuusi) henkilöä jos turvallisuus voidaan varmistaa (linkki aluehallintoviraston päätökseen).
    Määräys on voimassa ajalla 2.3.–31.3.2021.


Siirry "Ajankohtaista"-sivulle