Käyttösäännöt

Voit lainata kirjoja ja muuta aineistoa samalla kirjastokortilla Uudenkaarlepyyn, Jepuan tai Munsalan kirjastosta.

Uusiaksesi lainasi verkossa tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin.


Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Saat sen täyttämällä ilmoituslomakkeen ja todistamalla henkilöllisyytesi. Allekirjoittamalla kirjastokortin hyväksyt kirjastosääntömme.

Olet vastuussa kaikista lainoista, jotka kortillesi on rekisteröity. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan luvan saadakseen kirjastokortin. Huoltaja on vastuussa lapsen lainoista. Ilmoita aina nimi-, puhelinnumero- ja osoitemuutokset kirjastoon. Jos kadotat kirjastokorttisi, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon, jotta voimme estää kortilla lainaamisen. Uusi kirjastokortti on maksullinen.
Laina-aika vaihtelee aineistosta riippuen mutta on enintään kuukausi. Viimeinen palautuspäivä näkyy lainauskuitista. Lainatun aineiston voi uusia enintään viisi kertaa jos siinä ei ole varauksia. Voit itse uusia lainasi kirjautumalla verkkokirjastoon. Kirjasto perii maksun myöhästyneistä lainoista. Lainattuun aineistoon voi tehdä varauksia.
Jos haluamaasi aineistoa ei löydy kirjastosta, voimme maksua vastaan kaukolainata aineiston muualta.


"Omat tiedot" sivulle kirjautumista varten tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin. PIN-koodi on henkilökohtainen ja se annetaan vain yksityiselle henkilölle. PIN-koodin saat käymällä kirjastossa ja esittämällä henkilötodistuksen. PIN-koodeja ei anneta sähköpostitse tai puhelimitse. Jos PIN-koodi on unohtunut, voit ainoastaan saada uuden PIN-koodin käymällä kirjastossa.

Maksut

Täydellisiin Uudenkaarlepyyn Hyvinvointilautakunnan hyväksymiin kirjaston käyttösääntöihin hyväksymiin maksuihin voi tutustua Uudenkaarlepyyn kirjastoissa.

Myöhästymismaksu 0,05 €/päivää (ei koske lastenosaston kirjoja)
Myöhästymismaksun enimmäismäärä/laina 5 €
Myöhästymismaksujen enimmäismäärä 20 €

Valokopiot ja tulosteet: Kopiot 0,35 €/A4- sivu, 0,70€/A3-sivu. Värikopiot 0,50 €/A4-sivu, 1,00€/A3-sivu

Muut maksut: Kaukolainat 4,00 €-15,00 € /kirja
Uusi kirjastokortti 3,00 € (lapsille 1,50 €)

Kadonnut aineisto tai vahingoittunut aineisto: Asiakkaan on korvattava kadonneen tai vahingoittuneen aineiston hankkimalla vastaavan aineiston tai maksamalla kirjaston määräämän korvausmaksun. Kappalekohtaisen tekijänoikeusmaksun vuoksi CD-rom-levyjä tai DVD-levyjä ei voi korvata vastaavilla tallenteilla. Maksettuja maksuja ei palauteta takaisin asiakkaille.