Palvelut

Tarjoamme monipuolisen valikoiman kirjoja, lehtiä, e-kirjoja ja muuta aineistoa. Kirjastossa voit sekä käyttää kirjaston tietokoneita että surffata langattomasti omalla tietokoneellasi tai tabletilla.

Asetamme etusijalle hyvät asiakassuhteet, hyvän palvelun ja avokätiset aukioloajat.

Asta-sali

Kirjaston Astasali on vuokrattavissa kokouksia ja muita tapahtumia varten pääkirjaston aukioloaikoina. Sali on varustettu ajanmukaisella ääni- ja it-tekniikalla sekä induktiosilmukalla. Astasalin yhteydessä on myös minikeittiö.

Vuokra 25 €/tunnissa    Tilavaraukset

Kotiseutukokoelma

Uusikaarlepyy on hyvin kirjailija-rikas kaupunki. Uudenkaarlepyyn kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmaan kerätään ja siinä säilytetään Uuttakaarlepyyttä ja Uusikaarlepyyläisiä koskevaa aineistoa. 

Urheilukirjasto

Uudenkaarlepyyn kaupunginkirjastosta voi myös lainata puutarhapelejä ja urheiluvälineitä.

Kulttuuri ja vapaa-aika omistavat välineet.

Laina-aika on sama kuin kirjoissa lukuun ottamatta puutarhapeliä Dropin Hoodia, Frisbee Gold Disc-settejä ja lumikenkiä, joiden laina-aika on 2 viikkoa. 

Seuraavia pelejä ja urheiluvälineitä voi lainata:

Tasapainolauta
Boule Pétanque
BungyPump-sauvat
Dropin-Hood peli
Kävelykepit
Käsipainot 3kg
Käsipainot 5 kg
Kubb(peli)
TRX koko kehon harjoitus

Lumikengät

Frisbee Golf Disc Set


Välineitä ei saa kaukolainaksi!

 

Omatoimikirjasto

Jepuan ja Munsalan kirjastot ovat omatoimikirjastoja. Tämä tarkoittaa, että kirjastoja voi käyttää myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Kun paikalla ei ole henkilökuntaa, tilaa valvotaan kameroilla ja muilla teknisillä laitteilla. Kirjastoon pääsee voimassa olevalla kirjastokortilla ja henkilökohtaisella PIN-koodilla. Lainakortin ja PIN-koodin saat käymällä Uudenkaarlepyyn kirjastoissa. Voidaksesi käyttää Omatoimikirjasto-palvelua sinun tulee tehdä käyttösopimus ja olla yli 15-vuotias. Kirjaston henkilökunta esittelee palvelujen käyttöä.

Omatoimikirjastossa voi lainata, käyttää asiakastietokonetta ja lukea sanomalehtiä. Voit palauttaa lainasi etuoven vieressä olevaan palautuslukkuun. Omatoimikirjaston aukioloaikoina ei voi käyttää ​​henkilökuntaa vaativia kirjastopalveluita, kuten maksujen maksamista ja uuden kirjastokortin hankkimista. Varattuja kirjoja ei toistaiseksi voi noutaa.

 

Satuhuone

Kaupunginkirjaston viihtyisän satuhuoneen voi varata lapsiryhmille.
 
 

Omenahylly

Uudenkaarlepyyn kaupunginkirjastossa on omenahylly mistä löytyy erikoismateriaaleja.

Omenahylly on paikka, josta lapset voivat löytää mediaa, jota voi lukea silmillä, korvilla tai sormenpäillä. Jokainen lapsi on erilainen ja lukee eri tavoin. Omenahyllystä löytyy myös suomenkielisiä lastenkirjoja vaikeista aiheista.