Tietoja saatavuudesta

Kirjasto on avoinna kaikille.

Avustajakoirat ovat aina tervetulleita kirjastoon.

Kaupunginkirjaston lukusalissa voit lukea sanomalehtiä lukutelevision avulla.

 

Omenahylly on paikka kirjastossa, josta lapset voivat löytää helppolukuisia kirjoja. Kaikki lapset ovat erilaisia ​​ja lukevat eri tavoin, minkä vuoksi on olemassa Omena-hylly. Hyllystä löytyy myös kirjallisuutta vaikeista aiheista.

Uudessakaarlepyyssä Optima ylläpitää ammatillisen erityisopetuksen koulutuslinjaa, joka on ainoa ruotsinkielinen Suomessa. Kaupungissa on myös useita ryhmäkoteja, sekä kaupungin omia että Kårkullan kuntayhtymässä toimivia. Tämän vuoksi kirjastosta löytyy myös paljon erityismateriaalia, joka on suunnattu sekä vammaisille että heidän sukulaisilleen, hoitajille ja johtajille. Tietenkin myös erityisopettajilla ja tavallisilla luokanopettajilla on hyötyä näistä resursseista.

 Onko sinulla lukemisvaikeuksia, jotka vaikeuttavat painetun tekstin lukemista? Silloin voit lainata helposti luettavia kirjoja (LL-kirjoja), äänikirjoja tai e-kirjoja.

Yhteistyö Svenska hörselskadade i Nykarlebynejden -järjestön kanssa on mahdollistanut teknisten kuulolaitteiden lainaamista kirjastosta; sisäkäyttöön tarkoitettu kuulosilmukka (T-silmukka) ja langaton silmukka, joka soveltuu ulkokäyttöön jopa 100 metrin etäisyydellä 20 vastaanottimella. Ota yhteyttä kaupunginkirjastoon saadaksesi lisätietoja.

Pyrimme myös ylläpitämään parhaan mahdollisen saatavuuden verkkokirjastossa.