Garanterat norrsken på Ove Lillas Nordic landscape

862b70 3b35a6a4ae084397b557026d36b9903dmv3

Collision. Foto: Ove Lillas.

Fotografen Ove Lillas i Nykarleby har nyligen lanserat sin webbsida Nordic Landscape där han säljer Nykarlebyvyer till hela världen. Nåja, kanske inte bara Nykarlebyvyer men många av hans bilder är fotograferade här. Han vill lyfta fram den nordiska naturen i allmänhet och norrskenet i synnerhet till människor som tycker det är exotiskt. På hans webbsida kan man beställa fotografierna i form av högkvalitativa utskrifter på konstpapper. På sajten kan man också lyssna till bildernas egna musikstycken. På så vis kombinerar han två av sina passioner, foto och musik.

   I kölvattnet av detta erbjuder han också förevisningar av norrskensbilder samt en föreläsning. Den här förevisningen är främst tänkt för utländska gäster.

   - Jag tror intresset för detta kan vara stort eftersom många som besöker Finland vet att norrsken kan förekomma här men det är ändå sällan de har turen att få se dem. Chansen är i själva verket bara ett par procent. I min studio däremot är chansen 100 procent, varför jag kallar min förevisning Aurora 100, berättar Ove Lillas.

  Ove Lillas har också inför sommarsäsongen tryckt upp vykort med norrskens- och Nykarlebymotiv som finns att köpas på bokhandeln och på Kuddnäs.

Till Nordic Landscapes webbsida