Högsäsong för Nykarlebystjärnan

Var får man tag i en Nykarlebystjärna? Det är en vanlig fråga. Både i Nykarleby, men också från framför allt utflyttade Nykarlebybor. Stjärnor kan man få tag på året runt, men då gäller det att beställa. Till jul hittar mna dem i butiker. Men Nykarlebystjärnan är fortfarande, i alla sina varianter, ett hantverk. Så utbudet är begränsat.

 

IMG 6

Den klassiska stjärnan i trä och tyg görs av Ann-Maj Smedman-Skog, som gör cirka 100 per säsong. De finns till salu på Nykarleby hemslöjds julbutik. Vill man beställa direkt av Ann-Maj (främst till nästa jul) nås hon på 050 320 1658.

 

pridestjarna

Kalle Andersson är en annan stjärnmakare som gör en sexuddig variant både i traditionella färger och en regnbågsvariant som kom till Nyakarlebypride. Kalles stjärnor finns bland annat på hemslöjdsbutiken och Nykarleby elaffär.

 

 IMG 8087

Höstens stjärnnyhet är en smartvariant av Nykarlebystjärnan som tagits fram av CNC Design. Stjärnan är tunn och lätt med tanke på transport. Den är tillverkad i akrylplast och printade färger. Den har inbyggd ledbelysning och fungerar både inne och ute. Stjärnan säljs hos Wargendahls, Nykarleby inredningscenter.

 IMG 8197

En annan stjärnnyhet som tillverkas med anledning av nästa års Topeliusjubileum är den lilla souvenirstjärnan i form av en kylskåpsmagnet och nu inför julen en julgransvariant. Den stjärnan har också tillverkats av CNC Design efter initiativ av Projekt Björken och Stjärnan. Stjärnan säljs för närvarande på Herlers bokhandel. Sedan tidigare finns också den populära reflexstjärnan som saluförs av Nykarleby stad i receptionen i Stadshuset.