Kulttuuri

Yleisen kulttuurityön tavoitteena on järjestää ohjelmaa kaikille kohderyhmille. Perusopetuksen kanssa tekemämme yhteistyön tavoitteena on luoda lapsille ja nuorille positiivinen asenne kulttuurityötä kohtaan. Toimintaamme kuuluu yhteistyö aktiivisten kulttuurijärjestöjen kanssa sekä heidän toimintansa tukeminen. Kulttuuri- ja vapaa-ajan jaosto jakaa vuosittain toiminta-, projekti- ja kiinteistöavustusta yhdistyksille ja työryhmille. Kulttuuri ja vapaa-aika järjestää vuoden aikana erilaisia tapahtumia, teatterimatkoja sekä vierailevia esityksiä.

Kulttuuritapahtumia
Topeliusjuhla

Joka vuosi Zacharias Topeliuksen syntymäpäivänä 14. tammikuuta Kulttuuri ja Vapaa-aika järjestää Topeliusjuhlan. Topelius syntyi Uudessakaarlepyyssä vuonna 1818 ja tuli myöhemmin olemaan yksi niistä kulttuuripersoonista, jotka pitkälti vaikuttivat 1800-luvun kehitykseen Suomessa.  Vuotuisella juhallla on aina oma teemansa ja juhlapuhujina suomenruotsalaisia kulttuurihenkilöitä.

Veteraanijuhla

Kulttuuri ja Vapaa-aika vastaa kaupungin veteraanijuhlan järjestämisestä.  Vetraanijuhlaa vietetään kansallisena veteraanipäivänä 27.4. Veteraanijuhla on kaikille avoin tilaisuus, jonka kunniavieraina ovat sotiemme veteraanit, lotat, sotainvalidit sekä sotalesket. Ohjelmaa koostuu tavallisesti puheesta, ohjelmasta sekä musiikista. Kaupunki tarjoaa kakkukahvit.

Uudenkaarlepyynviikko

Uudenkaarlepyynviikko on  Kulttuuri ja Vapaa-ajan vuoden suurin tapahtuma. Elokuussa järjestetään yhden viikon aikana hyvin erilaisia kulttuuritapahtumia. 

Teatterimatkoja ja vierailevia esityksiä

Kulttuuri ja Vapaa-aika järjestää teatterimatkoja mm. Wasa Teateriin ja Vaasan kaupunginteatteriin. Laajentaaksen kulttuuritarjontaa Kulttuuri ja Vapaa-aika ostaa myös vierailevia esityksiä eri teatteriryhmiltä. Vierailevia esityksiä varten vuokraamme mm. teatteritalo Scalan tiloja. Osa vierailevista esityksistä järjesteään kouluissa, päiväkodeissa sekä vanhainkodeissa.