Vammaispalvelu

Tältä sivulta löydät aineistoa josta voi olla hyötyä niille joilla on joku vamma.
Sivua täydennetään sitä mukaan kun meillä on uutta ilmoitettavaa.


Vammaisneuvosto

Vammaisneuvoston pöytäkirjat (ruotsinkiel.)

----

Vammaisneuvosto oli järjestänyt tiedotustilaisuuden Uudessakaarlepyyssä 11.11 2010 omaisille, vammaisyhdistyksille ym. Kaupunginvaltuusto sai myös informaatiota samana iltana. Juridiset asiamiehet Johanna Lindholm ja Ulrica Krook Suomen ruotsalaisesta vammaisliitosta tiedottivat ajankohtaisesta liittyen vammaispalvelulakiin.

-----

Vammaisneuvosto järjesti 7.11.2011 tiedostelutilaisuuden vammaisjärjestöille ja muille kiinnostuneille koskien kansallista vammaispoliittista ohjelmaa – Vampo. Myös naapurikuntien vammaisneuvostot ja sosiaalitoimistot olivat saaneet kutsun. Tuula Tuominen Kansallisesta vammaisneuvostosta luennoi.

-----

Informaatio- ja keskustelutilaisuus vammaisneuvostolle ja vammaisyhdistyksille järjestettiin Virastotalossa 17.4.2012. Seudun vammaisyhdistykset oli kutsuttu tilaisuuteen.

-----

Seudun vammaisneuvostojen kokoontuminen järjestettiin Virastotalossa 2.10.2012.

Ajatuksena oli että keskustellaan yhteisistä yhteistyöalueista ja kysymyksistä, sekä mietitään jos löytyy yhteisiä ja erityisiä asioita joita haluamme tuoda esille syksyn kuntavaalien alla.

Puheenjohtaja lähetti kutsun Pedersören, Pietarsaaren ja Kokkolan vammaisneuvostoille ja kaikki suhtautuivat positiivisesti yhteiseen tapaamiseen.

Yhteinen lausunto esitettiin tapaamisen yhteydessä, ja julkaistiin mediassa myöhemmin syksyllä.

-----

 

Käytettävyysopas vammaisille, jotka liikkuvat Uudessakaarlepyyssä, on päivitetty.