Koulunjohtajat sukelsivat digitalisaatioon

4.4.2023

 

Uudenkaarlepyyn rehtorit tutustuivat uusiin opetusmahdollisuuksiin

Viime viikolla yhdeksän koulunjohtajaa Uudestakaarlepyystä syventyi valtavaan valikoimaan innovatiivista opetustekniikkaa, joka oli esillä British Educational Training and Technology Show (BETT) -messuilla Lontoossa. Uudenkaarlepyyn ryhmä valitsi keskittyä erilaisiin tekoälyyn, e-sporttiin, VR:ään (virtuaali todellisuus) perustuviin opetusvälineisiin sekä Googlen opetuspalveluihin.

– Otimme pandemian aikana valtavan digitaalisen askeleen eteenpäin ja nyt on tärkeää saada taas uusia vaikutelmia ja ideoita digitalisaation eteenpäin viemiseksi. Messut tarjosivat myös mahdollisuuksia verkostojen rakentamiseen, kertoo Uudenkaarlepyyn sivistystoimenjohtaja Teresia Tötterman-Engström.

Hän mainitsee erityisesti e-sportin mahdollisuutena kehittää digitalisia taitoja Uudessakaarlepyyssä.

– Se liittyy paljon ohjelmointiin ja voisi olla esimerkiksi valinnainen aine 7-9 luokalla tai kurssina lukiossa. Näemme myös mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä e-sportin alalla ammattikorkeakoulu Novian ja useiden muiden toimijoiden kanssa alueellamme.

Tötterman-Engström haluaa myös käyttää tilaisuutta hyväkseen ja kiittää Svenska kulturfondenia koulutusmatkan taloudellisesta tuesta.

Kaikki kaupungin rehtorit, koulutoimenjohtaja ja sivistystoimenjohtaja vierailivat viime viikolla BETT-messuja Lontoossa.Siirry "Ajankohtaista"-sivulle