Kanäsin teollisuusalueelle on tulossa uuden teknologian yhtiö

9.2.2023

Lehdistötiedote 9.2.2023

 

Suomalainen osakeyhtiö haluaa solmia Uudenkaarlepyyn kaupungin kanssa vuoden mittaisen varaussopimuksen tehdäkseen alueella selvityksiä, vastaako Kanäsin teollisuusalue yhtiön tarpeita. Yhtiö tutkii uuden teknologian mahdollisuuksia ja arvioi Kanäsin mielenkiintoisena alueena hyödyntää uutta teknologiaa teollisessa mittakaavassa.

 

Yhtiön ja kaupungin tarkoituksena on tehdä pidempi vuokrasopimus myöhemmin, mikäli selvityksen tulokset osoittautuvat odotuksenmukaisiksi.

Kaupunginjohtaja Martin Norrgårdin ehdotus kaupunginhallitukselle on, että se hyväksyy yhtiön kanssa sovitun vuoden mittaisen vuokrasopimuksen.

"Kanäsin teollisuusalue on ollut Uudenkaarlepyyn kaupungin käyttämätön resurssi jo jonkin aikaa. Viimeisen vuoden aikana on käyty useita neuvotteluja eri yhtiöiden kanssa. Sopimus tarjoaa kaupungille vuokratuloja vuodeksi, mutta suurin toivo tässä on, että voimme myöhemmin tehdä pidemmän vuokrasopimuksen. Tämä tarjoaisi kaupungille mahdollisuuden kasvuun ja toisi alueelle huippuosaamista", Martin Norrgård sanoo.

Yhtiö aloittaa omat selvitykset alueella ja tulee tiedottamaan toiminnastaan myöhemmin.

"Yhtiö on vakavasti otettava toimija, jolla on mahdollisuuksia luoda alueelle jotain suurempaa tulevaisuudessa. Näemme heidät erinomaisena vuokralaisena Kanäsille", Norrgård sanoo.

Kaupunginhallitus ottaa kantaa vuokrasopimukseen kokouksessaan maanantaina 13.2.2023.

 

Yhteydenottojen osalta pyydämme kääntymään kaupunginjohtajan puoleen:

Martin Norrgård, kaupunginjohtaja, Uudenkaarlepyyn kaupunki.

+358 44 556 0434

martin.norrgard@nykarleby.fi

Kaupunginjohtaja Martin Norrgård ja terminaalipäällikkö Johan Österbacka toivottavat
Kanäsiin tervetulleeksi uuden vuokralaisen kehittämään uutta teknologiaa.
Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina ehdotusta vuoden mittaiseksi varaussopimukseksi.Siirry "Ajankohtaista"-sivulle