Olavi Heinonen on Vuoden asennevaikuttaja!

14.12.2023

 


Vuoden Asenteenvaikuttaja -palkinto Uudessakaarlepyyssä menee tänä vuonna Olavi Heinoselle. Vammaisneuvosto (RFF) oli vastaanottanut seitsemän ehdokasta ehdokaskaudella 7.9.–30.10.2023 ja valitsi niistä Heinosen perustelulla:
"Olavi Heinonen on henkilökohtaisella sitoutumisellaan omaksunut useiden vuosien ajan ulkomaalaistaustaisia ​​ja nuoria erilaisiin toimintoihin. Hän kohtelee jokaista ihmistä tasa-arvoisesti ja osoittaa persoonallisuudellaan, että jokainen on osa yhteiskuntaa.


Heinonen muutti Helsingistä Uuteenkaarlepyyhyn vuonna 1984 vaimonsa ja tyttärensä kanssa. Työnsä ohella kaupungin teknisellä osastolla hän on ollut mukana junioriurheilussa ja pakolaisten kotouttamisessa.
– Aloitin valmentajana jääkiekossa ja jalkapallossa, kun omat lapseni olivat junioreita. Kun he kasvoivat ja kasvoin, jatkoin muun muassa yhteistyössä erityisoppilaitoksen kanssa salibandyvalmentajana", Heinonen kertoo.


Hän on työskennellyt myös pitkäaikaistyöttömien työllistämisen parissa ja ohjannut Uudenkaarlepyyn kaupungissa harjoittelupaikkoja erityisoppilaille. Myös Uudenkarlepyyn pakolaiset ovat voineet luottaa Heinosen apuun. Viime vuosina hän on muun muassa harjoitellut ajamista ja auttanut kourallista pakolaisnuoria saamaan ajokortin.
"Olen erittäin kiitollinen palkinnosta ja samalla yllättynyt. On niin monia muita, jotka ansaitsevat sen. Uudessakaarlepyyssä on uskomattoman positiivinen ilmapiiri ja vahva hyväksyntä, että ihmiset ovat erilaisia", Heinonen sanoo.
"Olavi korostaa aina ihmisten hyvää ja hänellä on kyky löytää kulta jokaisesta. Onneksi hän muutti Uuteenkaarlepyyhyn", sanoo RFF:n puheenjohtaja Anna Caldén.
Tämä on toinen kerta, kun RFF jakaa Vuoden asennevaikuttaja -palkinnon. Viime vuonna palkinnon sai Kristina Kullas-Norrgård. Heinonen vastaanottaa palkinnon kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä 14.12.2023.

 

Olavi Heinonen vastaanottaa palkinnon kaupunginvaltuuston kokouksessa 14.12.2023.Siirry "Ajankohtaista"-sivulle