Kulttuuri

Myönteinen asenne kulttuurielämää kohtaan tarjoaa lapsille ja nuorille hyvän perustan, jolla seisoa. Järjestämme ohjelmaa ja tapahtumia eri-ikäisille ja eri kohderyhmille. Uudenkaarlepyyn kaupunki tukee erilaisia hankkeita, yhdistyksiä ja työryhmiä. Järjestämme teatterimatkoja, konsertteja ja vierailunäytöksiä sekä osallistumme alueellisiin ja kansallisiin kulttuurihankkeisiin. Uusikaarlepyy on myös Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARK:n jäsen.

 

Uudenkaarlepyynviikko

Uudenkaarlepyynviikko on suurin vuosittainen tapahtumamme. Elokuussa järjestetään yhden viikon aikana paljon erilaisia kulttuuritapahtumia.

Tämän vuoden Uudenkaarlepyynviikko järjestetään 11.8.-20.8.2023 ja Kulttuuriyö torstaina 17.8.

 

Topelius

Topeliusjuhla

Uudessakaarlepyyssä juhlitaan joka vuosi 14. tammikuuta kaupungin oman kirjailijan Zacharias Topeliuksen syntymäpäivää. Kutsumme vieraat ja asukkaat viettämään tunnelmallista iltaa kulttuurin merkeissä.  Zacharias Topelius syntyi Kuddnäsissä vuonna 1818. Hänestä tuli yksi kulttuurihenkilöistä, jotka vaikuttivat 1800-luvun Suomen kehitykseen. Juhlapuhujina toimii tunnettuja suomenruotsalaisia kulttuurihenkilöitä.

veteran

Veteraanijuhla

Veteraanijuhlaa vietetään vuosittain Uudessakaarlepyyssä kansallisena veteraanipäivänä 27. huhtikuuta. Sotaveteraanit, lotat, sotainvalidit ja sotalesket ovat juhlan kunniavieraita. Tarjoamme myös kakkukahvit. Veteraanijuhla on kaikille avoin tilaisuus.



Baby disco

Babydisco

Musiikkia, diskovaloja, saippuakuplakone ja terveellistä naposteltavaa. Suomen ensimmäinen ja suurin Baby Disco löytyy Uudestakaarlepyystä. Kutsumme joka syksy kaikki 1–5-vuotiaat ja heidän vanhempansa Tähtihalliin.



Hyvinvointipäällikkö
Luzilla Backa
luzilla.backa@nykarleby.fi
Museoamanuenssi
Laura Holm
laura.holm@nykarleby.fi