Kultur

Genom att ge barn och unga en positiv inställning till kulturlivet ger vi dem bra grund att stå på. Vi ordnar program och evenemang för olika åldrar och målgrupper. Nykarleby stad stöder olika projekt, föreningar och arbetsgrupper. Vi ordnar teaterresor, konserter och gästspel och deltar i regionala och nationella kulturprojekt. Nykarleby är även medlem i BARK, Barnkulturnätverket i Österbotten.

 

Nykarlebyveckan

Nykarlebyveckan är vårt största årliga evenemang. Under en hel vecka i augusti bjuder vi på ett brett utbud av olika kulturaktiviteter.

Mer information

 

Topelius

Topeliusfesten

Varje år den 14 januari är det fest i Nykarleby. Då firar vi stadens egen författare Zacharias Topelius födelsedag genom att bjuda in gäster och invånare till en stämningsfull kväll i kulturens tecken. Välkomna!

Mer information

veteran

Veteranfesten

Veteranfesten i Nykarleby firas årligen på den nationella veterandagen den 27 april. Krigsveteraner, lottor, krigsinvalider och änkor är festens hedersgäster. Vi bjuder också på kaffe och tårta. Veteranfesten är öppen för alla.Baby disco

Babydisco

Musik, discolampor, såpbubbelmaskin och nyttiga snacks. Finlands första och största Baby Disco finns i Nykarleby. Varje höst bjuder vi in alla 1-5-åringar och deras föräldrar till Stjärnhallen.

 Välfärdschef
Luzilla Backa
luzilla.backa@nykarleby.fi
Museiamanuens
Laura Holm
laura.holm@nykarleby.fi

Kulturläroplan

Öppna kulturläroplanen

Kulturläroplan i Nykarleby 3.0. Uppdaterad 2023.