Kund på biblioteket

Valterkortet

Välkommen till Nykarleby stadsbibliotek – biblioteket för alla.

Vi erbjuder ett mångsidigt utbud av böcker, tidningar, e-böcker och andra medier. Här kan du både använda bibliotekets kunddatorer och surfa trådlöst på din egen dator eller surfplatta.

Ifall biblioteket inte har det material du söker, kan vi beställa det från ett annat bibliotek. Långivarbiblioteket anger avgiften.

Du kan även ge inköpsförslag till biblioteket. Alla inköpsförslag beaktas, men tyvärr kan biblioteket inte uppfylla alla önskemål. 

1. Lånekort
2. Region- och fjärrlån från andra bibliotek
3. Inköpsförslag

För att låna material och använda vissa av bibliotekets tjänster behöver du ett bibliotekskort.

Alla, som uppger namn och adress samt visar upp ett identitetsbevis med fotografi (pass, körkort, id-kort eller FPA-kort med fotografi), får ett bibliotekskort. Personuppgifterna införs i bibliotekets kundregister. Bibliotekets registerbeskrivning finns tillgänglig på bibliotekets webbsidor. Det första kortet är gratis, men ifall du behöver ett nytt kort måste du betala en avgift. Barn under 15 år måste ha vårdnadshavarens skriftliga medgivande för att få ett kort.

Låntagarblankett

Även daghem, skolor, företag och organisationer kan få ett lånekort, som en ansvarsperson har skrivit under. Institutionen ansvarar för kortets användning.

Du ansvarar för allt material som du lånat på ditt kort. För lån som lånats av en person under 15 år ansvarar vårdnadshavaren.

Om du tappat bort ditt bibliotekskort, är du ansvarig för det material som lånats med kortet tills du anmält till biblioteket att kortet har försvunnit. Bibliotekspersonalen spärrar alltid ett
kort som anmälts försvunnet.

Om dina kontaktuppgifter ändras, bör du meddela om detta till biblioteken. Kontaktuppgifterna omfattar namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Uppgifterna i kundregistret är konfidentiella och överläts inte åt utomstående. En vårdnadshavare kan information om hans eller hennes barn under 15 år har försenade lån eller obetalda avgifter och ifall barnets bibliotekskort kan kopplas till vårdnadshavarens bibliotekskort, skickas kraven till vårdnadshavaren.

Pin-kod

En pinkod till bibliotekskortet behöver du för att kunna

  • kontrollera och förnya dina lån via webbiblioteket
  • reservera böcker via webbiblioteket
  • använda olika tjänster som kräver inloggning till exempel lån av e-böcker.

För att få en pin-kod måste du besöka något av biblioteken i Nykarleby. Biblioteket ger inte ut pin-koder per e-post eller telefon.

 

Regler för dig som använder Nykarleby stadsbibliotek

Bibliotekets registerbeskrivning

Region och fjärrlån från andra bibliotek

Ifall biblioteket inte har det material du söker, kan vi beställa det från ett annat bibliotek.

Var god kontrollera i bibliotekets katalog att materialet inte redan finns i Nykarleby.

Region- och fjärrlånebeställningarna är bindande och avgiftsbelagda. För regionlån (lån från Fredrikabiblioteken och Vasa stadsbibliotek) betalar du en avgift på 2 €.
Fjärrlån från övriga bibliotek kostar i allmänhet 4 -15 € (i enlighet med resp. biblioteks taxa)

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Avhämtas från

Inköpsförslag

Alla inköpsförslag beaktas, men tyvärr kan biblioteket inte uppfylla alla önskemål.

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

 

(Kryssa i så kan du ange dina kontaktuppgifter.)
Hämtbibliotek i Nykarleby vid reservation