Metsäkulman koulu

Metsäkulman koulu on kuin kyläkoulu keskellä kaupunkia. Se on Uudenkaarlepyyn kaupungin ainoa suomenkielinen koulu. Koulussa toimii esiopetusryhmä ja perusopetuksen 1.-6.-luokat, joita opetetaan yhdysluokkina: 1.-2.-luokka, 3.-4.-luokka ja 5.-6.-luokka. Metsäkulman koulun ammattitaitoinen henkilökunta, ajanmukaiset opetusmenetelmät ja oppimisympäristöt sekä oma erityisopetus takaavat oppilaille laadukkaan opetuksen ja oppimisen. Kehitämme koulumme toimintakulttuuria positiivisen pedagogiikan viitekehyksessä.

Metsäkulman koulu sijaitseen "tois puol jokkee" samassa kiinteistössä ruotsinkielisen Zachariasskolanin kanssa. Yhteistyö yli kielirajojen on osa jokapäiväistä toimintakulttuuriamme. Kouluilla on käytössä yhteisiä opetustiloja, välituntialueita ja opettajainhuone, mikä on omiaan vahvistamaan kummankin kielen näkyvää roolia. Osa opettajista opettaa molemmissa kouluissa ja 5.-6.-luokkien oppilaat voivat valita valinnaisaineita yhteiseltä valinnaisainetarjottimelta. Myös muuta oppilasvaihtoa järjestetään esim. suomen ja ruotsin kielen oppitunneilla. (Huom! Covid-19-tilanteesta johtuen on toiminnassamme muutoksia lukuvuonna 2020-21.)

Yhteistyö huoltajien ja vanhempainyhdistys Sakariaksen Enkelit ja Vintiöt ry:n kanssa on koululle ensiarvoisen tärkeää. Koulu pyrkii aktiiviseen yhteydenpitoon ja vuoropuheluun huoltajien kanssa. Osapuolet kantavat omalla alueellaan vastuun lapsen arkipäivästä, kehityksestä ja hyvinvoinnista.

Metsäkulman koululla on myös tärkeä rooli kaupungin suomenkielisten asukkaiden identiteetin ja kulttuurin vaalijana ja rikastajana.

Rektor
Hilkka Norrgård
hilkka.norrgard@nykarleby.fi
vintage compass wallpaper 1366x768

Osoite

Läntelä 1
66900 Uusikaarlepyy

 

phone 3594206 1920

Puhelin

Opettajainhuone: 050-567 7104

Keittiö: 050-477 9736

Henkilökunta

ugglan bla 50mm1

Vanhempainyhdistys Sakariaksen Enkelit ja Vintiöt ry.

Puheenjohtaja: Johan Willman

 050 462 6042
 johan.willman@hotmail.com

Kartlager